Monday 21 December 2009

Uogu sausainiukai


Sitas receptas ne mano, o skolintas, bet juk ir kiti receptai ne mano isgalvoti, o mano pagaminti.
Taigi, kepsim mociutes sausainiukus. Visiskai nesudetingas receptas, nes itin sudetingu as nemegstu :)

120gr sviesto
250gr miltu
80gr cukraus
1 saukstas kepimo milteliu
1 saukstas vanilinio cukraus
1 kiausinio trynys
2-3 saukstai pieno
uogiene

Pirmiausia salta sviesta (as naudojau specialiai kepimui skirta riebala) reikia sutarkuoti burokine tarka ir sumaisyti su miltais.
Svarbu, kad sviestas nepradetu tirpti ir viskas tolygiai susimaisytu su miltais.
I sviesto ir miltu misini suberti cukru, kepimo miltelius, vanilini cukru ir viska pirstais sutrupinti ir maisyti, kad pasidarytu tpkie trupiniai.
Sviestas neturi istirpti, o turi graziai susivelti su miltais ir cukrumi. Tada i tesla ideti kiausinio tryni ir pora saukstu pieno ir uzminkyti tesla. Vos tik viskas sukimba i gumula-suvynioti i plevele ir padeti i saldytuva valandai.
Iskociojam tesla, padarom sausainius su formelemis. Puse sausainiu be skylutes, kita puse- su skylute. As skylutems daryti panaudojau dukros kaladele is konstruktoriaus. Uztat visa laika turejau revizore uz nugaros: -Mama, kodel paemei mano kaladele? :D
Kepam 180 C, apie 8-10 min. Kol dar silti, tepti uogiene ir suklijuoti.

No comments:

Post a Comment