Friday 18 June 2010

Akiu blizgejimas ir viesnage Lietuvoje

Stai ir pabuvau as su dukryte Lietuvoje. Viesnage truko labai trumpai-tik viena savaite, bet dziaugiuosi nors ir tiek pabuvusi. Lietuvoje nebuvau vienerius metus, o atrode kaip kokius penkis maziausiai. Susimaciau su visais pagrindiniais draugais.
Pamaciau, kas manes laukia, o kas tik vaidina, kad laukia. Pamaciau kurie yra nuosirdus zmones, o kurie veidmainiai, vis dar tikintys, kad galima manim naudotis. Deja, nors ir dabar man sunku moraliskai nuo to, bet as tuoj atsitiesiu ir nebebus jau taip, kad soku pagal kazkieno dudele. Na, bet cia turbut mano beda, kad as tikiu zmonemis ir niekaip negaliu suprasti, kad mano aplinkoj yra dviveidziu zmoniu. Bet kam ta vaidyba?? Tikrai nevardinsiu vardais, patys zinos kas tokie esat.
Labai stebino mane Gabija. Nors su mano mama retai matomes, bet Gabija net nedvejodama nuejo pas mociute ir bucki dave ir kaip uodega is paskos puse dienos vaiksciojo. -Mociute, kas cia? Mociute, noriu morkytes pasukuoti... ir per agurkus mazom kojytem :D:D O mano mama patenkinta vedziojosi ir rode viska. Zodziu, dukrai manes nereikejo, nors siaip, tai be mamos niekur. Matydama kaip mama uzsiima su Gabija prisiminiau save maza :) Taip mielai ir siltai atrode jos abi. Mano mama paemusi ja uz rankytes vedzioja, staigiai ima sunkia ir ilga anuke ant ranku, kad tik suo eilini karta nelyzteltu mergytei veido ar neatimtu saldainio :) Ir nors zinau, kad paskui mociutei skaudes nugara, bet nieko nesakau, nes matau kaip abiems tai patinka. Nepaslaptis, kad mociutes anukus kitaip augina, lepina, daugiau leidzia. Tada tevai pyksta, kad va paliko seneliams, o paskui vaikas neklauso tevu, daro ivairius dalykus, kokiu namie tikrai nedarytu. O tie, kurie neturi vaiku, tai aplamai sako, kad mano Gabija islepinta.
Ziurint ka jus vadinat islepinimu? Jeigu mano dukra yra aktyvi, jai reikia veiklos ir jai pasedeti vienoj vietoj sunku, nebent rodo jos megstamus filmukus ar skaitom jos megstamas knygas. Taip pat ji atimineja zaislus is kitu vaiku ir nenori dalintis. Arba visur kisa nosi ir ilindusi padaro taip, kad kitas vaikas gyvenime nesusiprastu taip padaryti. Tai cia lepinimas? Drysciau papriestarauti. Ji tiesiog smalsus, aktyvus ir gudrus vaikas, kuris moka mintinai mano ribas. Bet uztat jos nei vienas vaikas kieme nepastums ir jei ji nores sveciuose sausainio, tai nestoves issiziojusi ir nelauks, kol jai kas pasiulys, o pati pasiims. Manau, va tokiai jai bus gyvenime lengviau-niekas nelips per galva. O geru dalyku dar ismoks tikrai. As ismokinsiu. Ar tikrai aktyvus vienturciai labai jau linke dalintis zaislais?? Galvojat tik mano mama lepino Gabija? Tikrai ne. Vyro tevai dar labiau puole lepinti ir viska leisti. Priestarauti tiesiog beviltiska, nes seneliai vistiek darys savaip. Su seneliu Gabija zuvis meskeriojo, su mociute keturiom po buta lakste. Aisku, kad mociutei paskui ir nugara ir kelius skaudejo, bet kai Gabija vaikisku balseliu praso: -Mociute, ar gali pabuti avau?? Zinokit ir as nuo tokio prasymo susileidziu ir padarau, ko praso. O kaip gi kitaip? Juk tai mano vaikas, as pirmiausia ja palepinu. Juk ne prievaizdas jai esu, o mama, kuri ne tik bara, bet ir myli be galo. Taip pat Gabijai labai patiko pas mano dede ir teta sode. Is pradziu buvo prilipusi prie tetos, bet pamaciusi, kad sekiodama dede-tures daugiau veiklos-pasidare dedes uodega. Visur is paskos: Diedukai, nu kas cia yra? O tu gali duoti laistytuva? Ir kas juokingiausia, kad eina dede, is paskos Gabija, o dar is paskos mano pusseseres mergyte, menesiu jaunesne uz Gabija. Ir eina musu diedukas su tokiom uodegom :D:D Bet tikrai dziugina, kad bendraujanti dukra. Jai viskas idomu, visur eis, lys, visus pakalbins. Jei butu galejusi, butu turbut pusseseres vyrui masina padejusi tvarkyti :D
Susitikimas su mano draugemis irgi praejo linksmai. Jos man kepe saslykus, kuriu skoni as iki siol jauciu. Beveik visos buvo su vaikais. Ziuriu foto dabar ir galvoju: Atrodo ne taip senai mes visos kruvoj mokemes ir baliavodavom, ir i sokius iki ryto eidavom, ir beveik visoms mergvakariai nepakartojami buvo, ir visas istekinom, ir visada rasdavom laiko visom susibegti. O ka as matau dabar? Is tu moksleiviu isaugo nuostabios moterys bei mamos. Visos pasikeitusios is isvaizdos, bet kai visos susibegam kruvon matosi, kad mes tos pacios, linksmos, nuosirdzios, padukusios mergos. Tik kad metu mums daugiau :) Jus visos saunuoles esat. Man jusu truksta labai.
Su kita drauge fotografavomes, paskui ziurejom abi nuotraukas. Ka pastebejau, tai kad jau matosi, kad man nebe 20 :) bet as tokia patenkinta situo savo amziumi, kad tikrai nenoreciau buti 20-mete. Kai prisimenu ta amziu, taigi ten vien intrigos, pavydas, kvaili norai ir kompleksai. Laukdama 30-mecio skaiciau knygas apie sita perejima moters amziuje. Galvojau bus baisu ir sunku, bet dabar matau, kad knygose rase teisybe-tik nuo 30 metu moteris prazysta :) As tikrai gerai jauciuosi, neskaitant kai kuriu niuansu mano gyvenime, bet tai yra pataisoma. O kad as visada skiriuosi nuo kitu, taigi cia tipinis vandenio bruozas :D
Gryzusi i Anglija susiradau kita darba. Dirbu ir pirmajam, o antrasis-papildomas, 4 val per diena. Tai viso gaunasi, kad dirbu 6val per diena ir dar gryzusi namo atariu kaip abiejuose darbuose kartu sudejus. Visa veikloj, nes turiu viska suspeti, buna ir dienos neuztenka, nes parejusi po darbu griunu su dukra pietu miego, nes mano rytas prasideda 5val ryto. As kaip bitute sukuosi siom dienom. Jei ne fizinis nuovargis, tai moraliskai jauciuosi super. Ir dar gavau viena darbo pasiulyma, bet kol kas atsisakiau, nes as gi nepersiplesiu :) Uzdirbu as tikrai mazai - 1sv uz val,nes likusia dlai atiduodu auklei. Kodel taip dirbu? Del patirties ir kalbos lavinimo.
Aukle pas mus angle, busima vaiku darzelio aukletoja, be galo Gabijai patinka ir as patenkinta labai ja. Kai pareinu namo, tai kuri laika Gabija kalbasi su manim angliskai. Kaip jos susikalba? Patikekit manim, rodo ir viena kita mokina savos kalbos :D Zaidzia ivairius zaidimus, pacios gaminasi puzles, eina laukan. Tikrai dziaugiuosi radusi tokia mergina, gaila, kad tik iki rugsejo ji gali, bet rugseji Gabija eis i darzeli.
Aplamai jauciasi, kad Gabija paaugusi labai, protingesne daug jau yra. Jau atsisveikinom su sauskelnem net nakti. Kol kas sekasi gerai-naktys sausos. TIkrai atsiras tokiu, kurie sakys: ar ne per velai???? As visaip bandziau ta padaryti anksciau, bet deja kol ji pati nepanorejo-galejau per galva verstis :D
Ir kas stebina, kad drasiai lieka su aukle ir tik viena karta paprase manes neiti i darba, bet mes labai diplomatiskai pakalbejom ir daugiau tokiu prasymu nebuvo.
Visi sitie dalykai dziugina be galo, tik pastaruoju metu, ziurint i veidrodi akys kazkokios mano prigesusios. Kaip ir viskas eina i geraja puse, bet nera tos ugneles, kuri uzdegtu akis. Zinau ko man truksta, bet ne visada taip yra kaip norisi, todel keliu nosi auksciau, daug klausausi audio knygu apie gyvenima, finansus ir psichologija. Zinau, kad atsiras tokiu, kurie pasakys: tu pati nezinai ko nori-vyras dirba, namai grazus, jaukus, rajonas geras, masina atsirado, vaikas sveikas. Bet patys sau uzduokit klausima-ar tikrai pinigai uzdega akis? Jie tik uzdega nora isigyti dar papildomu, geresniu daiktu ir daro zmogu pinigu vergu. Zinoma, nesakau, kad nereikia dirbti, nereikia pinigu, pinigai suteikia laisve. Bet man taip truksta kitokiu dalyku :)))