Tuesday 12 July 2011

Kepeneles


Darbe su viena kolege vis apsikeiciam informacija apie gaminamus patiekalus. Si karta isbandziau jos rekomenduota kepeneliu recepta. Nusipirkau kiaulienes kepeneliu. Jas mirkau piene beveik para. Supjauciau juostelemis ir kepiau keptuveje.
Tuo tarpu jau vire puode bulves, skirtos bulviu kosei.
Kai viskas kepe bei vire, as pjausciau daug daug svogunu ir tarkavau daug daug morku. Kai jau kepenelems buvo like nedaug kepti, sudejau morkas ir svogunus i ta pacia keptuve. Viska siek tiek pakepinau ir patroskinau. Visiskai pries pat pabaiga supyliau savo mylimiausios grietineles. Palikau siek tiek pasitroskinti.
I lekstes dejau bulviu koses. Ant jos pyliau kepeneles su darzovemis bei grietineles padazu. Sone labai gerai "prisiglaude" svieziu darzoviu salotos - pomidorai, salotos, grietine. Sotesniu pietu seniai buvau nevalgiusi.

Kiauliena saldziarugsciame padaze

Paprastesnio recepto ir buti negali :)
Kiaulienos sonine supjausciau smulkiais gabaliukais ir juos apvoliojau miltuose. Mesa kepiau keptuveje ir stengiausi, kad aliejaus nepritruktu. Tuo metu salia keptuves, puode vire ryziai.
Ryziams isvirus dejau juos i lekstes, ant virsaus mesyte ir visa tai uzpyliau pasildytu padazu, kuri tiesiog pirkau parduotuveje..

Svieziu darzoviu sriuba


Siaip nesu didele sriubu megeja. Mano mama labai daznai jas virdavo. O as atvirksciai - retai verdu sriubas. Taciau si karta nusipirkau sviezio kopusto, morkyciu ir nusprendziau seimynai isvirti sriubos.
Darzoviu sriuba turbut kiekviena seimininke moka virti. Pirmiausia nuskutau bulves ir morkas bei supjausciau kubeliais. Tada i puoda pripyliau vandens ir ten sudejau bulves, morkas bei is vakaro pamerktas mazas pupeles. Kol viskas uzvire ir vire, susipjausciau kopusta. Kai bulves ir pupeles pasidare minkstokos, sudejau kopusta ir konservuotus kukuruzus. Taip pat idejau 2 kubelius darzoviu sultinio. Kai viskas isvire, pyliau i dubenelius, dejau po sauksta grietines, o virsunelei uzdejau savo darziuke uzaugintu petrazoliu :)