Monday 21 December 2009

RISOTTO (Daugiaryzis)

Is tikruju, tai yra mano vyro patiekalas. As tik pries keleta dienu ryzausi viena be jo pagalbos ji daryti. Ir labai nustebau, kad nieko ten sudetingo ir baisaus.

Taigi, produktai:
Risotto ryziai (paprasti netinka, butent taip ir vadinasi)
svogunas
salieras
parmezeno suris (fermentinis nelabai tinka)
baltas vynas (jo nedaug reikes patiekalui, bet mes megstam begaminant pagurksnoti)
sviestas
aliejus
vistienos sultinys
druska
pipirai

cia yra pats elementariausias Risotto. Galima dar deti grybus, juros gerybes, krevetes ir ka tik fantazija leidzia.

Eiga tokia:
Supjaustome svogunus ir salierus smulkiais kubeliais.
Uzsivirinam sultinio.
Susitarkuojam suri.
I keptuve ipilti aliejaus ir sudeti svogunus bei salierus. Pora min pakepinti ir sudeti nevirtus ryzius. Tada truputi pakepinti, kad ryziai isigertu svogunu ir salieru skonio. Ipilti taure balto, sauso vyno. Visa kita vyna galit vartoti kaip norit :) Patroskiname.
Veliau ipilame sultinio, kad troskintusi keptuveje. Ir vis dapilinejame sultini, kad mase butu tirsta. Troskinti apie 20min.
Tada isjungti ugni ir ideti sviesto. Suberti daug parmezano surio ir maisyti viska.
Surio reikia siek tiek pasilikti apibarstyti ryzius leksteje.
Keptuve uzdengti ir siek tiek palikti pabrinkti viskam.
Dedam i lekstes, barstom suriu ir skanaujam.

Labai sotus maistas, taigi neprisidarykit per daug, nes pasildytas kita diena, jau nebe tokio skonio.

No comments:

Post a Comment