Tuesday 13 April 2010

Kelione i Lietuva

L ir ie - bus Lie,
T ir U - bus Tu,
V ir A - bus Va.
Ar girdite?
Lie-tu-va
Lietuva!!!


va kokiom eilem pradedu sita rasliava :) kai buvau maza mergaite, buvo Lietuvos atgimimo metas. Mociute mane vesdavosi i turbut beveik visus vykstancius mitingus. Stovedavau aprengta ale tautiniais rubais su veliavele rankose ir mokejau va toki paprasta eilerastuka :D Uztat visos bobutes aikciojo, kokia gera anukele, tikra patriote, o fotografai fotografuodavo kol as akim dideliausiom stovedavau, nieko nesuprasdama normaliai :D O ir is isvaizdos, kai buvau vaikas nebuvau panasi i sviesiaplauke lietuvaite. Zodziu, juokingai man tai skambedavo ir visada tvirtindavau, kad as tai tikrai visiska nepatriote Lietuvos :D:D kaip ir beveik kiekvienas paauglys akis draskiau-o ka man dave Lietuva?? Turiu dirbti sunku darba, kad galeciau studijuoti bla bla bla... :)
Kas pasikeite? Jau greit bus metai, kaip sedziu Anglijoj. Uz menesio bus mano pirmoji kelione i Lietuva. Niekada gyvenime negalvojau, kad as taip pasiilgsiu Lietuvos :) Nors visi zinot kokia is manes grynakrauje lietuve ;) Va net Anglijoj atlieku portugales vaidmeni. Beje, jau pradedu po trupuciuka suprasti ka tos bobelkos ciauska :D yra berniukas, kuris vis pasako koki zodi, ale pamokina prabegom. Kad mokesiu dar vienos kalbos keleta zodziu-nepakenks tikrai.
Del LT, tai draugas atveze juodos, lietuviskos duonos. Taip, yra pas mus lietuvisku prekiu parduotuve, yra ten tos duonos, bet... ne tas. O va kai draugas atveze, tai as ne kasti puoliau, o uostyti :D:D Zinau, juokingai skamba, bet man dabar atrodo, kad Lietuvoj ir oras kitaip kvepia. Vyras paskaitys-uzjuoks negyvai, bet tegul juokiasi. Pasirodo as myliu Lietuva.
Uztat kaip kirtau lietuviska kumpi, skilandi ir desra :D net dabar seiles susikaupe, bet ju jau seniai nera saldytuve. Na kas gali buti geriau uz lietuviska rukyta mesa, juoda duona, svogunus? Vyrai sakys: degtines dar prie to reikia :D Tiek to, dekit ir ta degtine.
Nukrypau kazkur jau :)
Gryztu prie temos. Tai skrisiu su dukryte i Lietuva. Vyras tokio noro neturi, bet ateis laikas ir jam atsiras noras kazkada. Laukia labai sunki kelione, nes reikes keltis be galo anksti - 3val nakties, o gal net gultis nebus verta. Vaziuosim i Londona visa valanda. Paskui oro uoste dar apie 2 val trintis, o kur dar lektuvas... Neisivaizduoju kaip nulaikysiu maze, dabar su miegu neisdegs, nes gi smalsumas nezmoniskas jos dabar. O ir nusileidus lektuvui teks is Kauno i Vilniu vaziuoti. Beveik visa diena kelyje, jauciu kaip griusim miegoti abi, tai iki ryto :D
Bet as laukiu tos keliones, labai labai. Tikiuosi oras bus geras ir spesiu susitikti su visais kuriu labiausiai pasiilgau. Man ir vel bus pramoga pasivazineti troleibusu ar autobusu :D Idomu, kiek gi dabar kainuoja talonelis? Pasiilgau parduotuvese susiraukusiu pardaveju, kurios vos burbteli: laba diena :D o prekes i maiseli turi susideti pati ir dar kuo greiciau, nes stabdai eisma. Anglijoj visur prekes sudeda pardavejos ir niekas neskuba ir neskubina kaip LT.
Pasiilgau tu 3 piktu kontrolieriu, kuriuos atsimenu nuo tada, kai pradejau vazineti i paskaitas :D Jie tokie agresyvus, kad pamacius juos, nors ir turedavau taloneli, paskui ieskodavau sirdies kulnuose.
Pasiilgau Cili kaimo kepeneliu kotletu, cepelinu su riebiu spirguciu padazu, Kedainiu blynu su mesa, kugelio. As jauciu atsivalgysiu metams i prieki tokio riebaus maisto. O gal dar koki kg priaugsiu :)
Pasiilgau paslaugiu vyru, kurie duris atidaro parduotuveje, nes Anglijoj arba nera tokiu vyru arba durys pacios atsidaro :)
Ir demesio gatvej pasiilgau, budavo eini Vilniuje su sijonuku ir matai: vyrams patinka, o moterys kaip gyvates snypscia :D Darbe sakau, kad as anoreksike, nors man iki jos zinokit tikrai toki. Pamatytumet kokie cia skeletai vaiksto. Taip, skiriasi sitos salys daugeliu dalyku. O dar reikia galva pasukti kokius rubus veztis i LT, nes tai ka nesioja Anglijoj, Vilniuj kaimiete isvadintu :) Tai reikia ieskotis atitinkamu rubu, derinti rankinuka prie batu (kas skamba absurdiskai) ir butinai tureti kazkoki daikta su uzrasais: D&G, Versace... nes gi is Anglijos atvaziuoju, juk ten pinigu galima ant kiekvieno medzio pasiskinti :)
Zinokit neturiu nei vieno zymaus dizainerio daikto. Taip, UK galiu isigyti brangesniu parduotuviu prekiu, bet kai yra ispardavimai, tai kainos juokingos. Todel, kai atvaziavo draugas ir rode beveik visus "brandinius" rubus, juokas eme ir tiek :) Bet cia kiekvienas renkasi pagal save. O vat as gal neuzdirbu dar :P
Ko dar pasiilgau? Tetulyciu pamokymu gatveje, kaip vaika aukleti. Pamenu, taip uzknisdavo, o vat Anglijoj tikrai niekas neprieis ir nieko nepasakys.
Jau pripratau, kad nueini pas daktara ir gauni nemokamai pusei metu kontraceptines tabletes, kurios LT kainuoja nezmoniskus pinigus. Praeina puse metu-nueini ir be jokios apziuros-gauni dar :)
Taip, Anglija taip pat turi savo privalumu ir savu minusu. Cia lengviau gyventi, paprasciau. Bet mano sirdis nelimpa cia. Bet kaip sakoma, ir suo kariamas pripranta :D
Po tokio straipsnio man beliko imti veliava i rankas ir i gatve pirmyn :D
Aisku, as nepulsiu oro uoste buciuoti zemes, bet ar islaikysiu neapsiverkusi-negarantuoju :)

p.s. zinot kuom skiriasi lietuves nuo lenkiu Anglijoj???
Mes nereklamuojam, kad va mes lietuviai ir visi turit tai zinoti, elgiames santuriau, o vat kai ateina lenkes i zaidimu aikstele- girdi visi nori to ar nenori: Marek, puidzem tutaj!!!!
As jokiais budais nenoriu izeisti lenku, tik parasiau, nes prisiminiau, kaip juokingai atrode :D
Yra ir lietuviu mergu "geru". Va viena atejo pas vyra i darba nauja, tai visiems vyrams demesio skyre kazkiek. Paklausta kodel, atsake-tai as del seimos :D:D:D galvojau numirsiu is juoko :D
As ir vel nukrypau nuo temos. Issiblaskiusi visai. Jau viena koja LT.
Iki susitikimo ;)

No comments:

Post a Comment