Saturday 4 June 2011

Guliasas



Guliasa esu bandziusi ir anksciau, taciau ta karta jis nepavyko. Si karta ryzausi dar karta pabandyti.
Taigi, kiaulienos file supjausciau pailgais nestorais gabaliukais, apvoliojau miltuose ir apkepiau keptuveje. Aliejaus nepagailejau.
Kol kepe mesa, nusiskutau bulves ir supjausciau jas stambesniais kubeliais. Taip pat nulupau svoguna. Svoguna, grybus ir morkytes supjausciau smulkiai, bet ne per smulkiai.
Kai mesa apkepe, perdejau ja i puoda. O i keptuve sudejau visas supjaustytas darzoves, isskyrus bulves. Apkepinau tol, kol pradejau jausti ju kvapa. Viska suverciau i puoda - mesa, darzoves, bulves. Pripyliau vandens, kad troskintusi ir palikau troskintis ant mazos ugnies.
Viskas troskinosi mazdaug puse valandos. Tada idejau gerus du saukstus miltu ir ismaisiau. Veliau idejau 3 saukstus grietines ir 4-5 saukstus ketcupo bei prieskoniu. Viska ismaisiau ir palikau siek tiek pasitroskinti.
Buvo labai sotu ir skanu :)

No comments:

Post a Comment