Friday 24 June 2011

Zuvis darzoviu padaze



Musu seimoje yra keletas valgymo standartu, kurie netycia susikloste bepradedant gyventi kartu ir besislifuojant visiems kampams. Labai daznai valgom mesos patiekalus. Taciau vis dazniau vistiena pakeitem i kalakutiena, nes ji ne tokia riebi ir daug minkstesne. Kas diena valgom darzoves. Karta i savaite stengiames valgyti zuvi. O karta - mamai, t.y. man, buna iseigine - valgom arba maista issinesimui kur nors nupirkta arba pusfabrikacius is parduotuves.

Si karta papasakosiu kaip gaminau zuvi darzoviu padaze.
Mano megstamiausios zuvies rusys yra lasisa ir balta menke. Sitam patiekalui labiau tinka menke. Pacia zuvi as ruosiau labai paprastai ir greitai. Pabarsciau prieskoniais ir apkepinau keptuveje su trupuciu aliejaus, bet kad neplauktu.
Tuo tarpu susipjausciau darzoves. Panaudojau ivairiausias bei kokias tik turejau namie - bulves, morkas, daug svogunu, mini kukuruzu burbuoles, ankstines pupeles. Viska sudejau i puoda, uzpyliau vandeniu, istirpinau sultinio kubeli ir troskinau apie 20min. Kai jau bulves buvo beveik minkstos, sudejau konservuotu pomidoru skardine, bei siek tiek ipyliau ketcupo ir prieskoniu.
I lekste dejau zuvi, o ant virsaus uzklojau storu sluoksniu darzoviu troskinio. Buvo labai sotu.

No comments:

Post a Comment