Wednesday 24 March 2010

Tiramisu

Atsiunte man drauge is LT Beatos knyga. Taip jos norejau, nes tik pamaciusi jos Bloga, receptus-pradejau gaminti ir pasidariau savo Bloga. Aciu jai uz tai :)
Tai kai sulaukiau sios nuostabios knygos-puoliau daryti kazka pagal ja. Turejom sveciu, jie paprase Tiramisu torto. Man jis atrode kaip aukstoji matematika :D:D kurios as "neperkandu". Betgi ne visi turi buti gabus matematikai, ar ne?
Taigi, sveciai paprase, vyras parnese reikiamu produktu ir visi su nekantrumu lauke to mano sedevro. Vis po viena nosi ikisdami i virtuve, aisku, kai isplakiau krema-nosis kisdavo dazniau ir pirtus i inda kisdavo :D:D



Tortui reikes:
300-350ml labai stiprios kavos (nukostos)
4 kiausiniu
5 saukstu cukraus
500gr maskarpones surio
50ml tamsiojo romo arba brendzio
300-350gr biskvtiniu sausainiu, kad butu tirpus
1-2 saukstai nesaldzios tamsios kakavos

Pirmiausia uzplikiau labai labai stiprios kavos. Kai pritrauke-nukosiau ir palikau atvesti. Tuo tarpu emiausi ruosti krema. Kiausiniu trynius atskyriau nuo baltymu. Trynius ir cukru plakiau su mikseriu apie 5min, kol cukrus istirpo ir mase pabalo. I ta mase i sudejau maskarpone ir dar suplakiau viska kartu.
Kiausiniu baltymus svariame inde, sausu mikseriu plakiau iki standziu putu. Tas putas atasrgiai imaisiau i ansktesni krema. Puriai, svelniai, letai.
Tada pasiemiau didesni molini inda (tinka bet koks) ir pasiruosiau lipdyti torta. I kava ipyliau romo 50gr (kur visas kitas romas dingo-nezinau net, bet jo nebera :D ).
Sausainius mirkiau kavoj ir klojau i inda. Sausainis turi "isgerti" kavos, bet nesuluzti. Kai isklojau visa dugna, gausiai tepiau kremo mases. Tada apibarsciau kakava. Veliau vel klojau sausauniu sluoksni, kremas, kakava.
Kadangi nebuvo skubu, tai inda idejau i saldytuva. Reikia maziausiai 6val laikyti saldytuve, arba kameroje 2 val. Pagaminau per pietus-pries miega jau ragavom.
GAvosi labai gerai. Vienas is sekmingiausiu mano pyragu, kuri tikrai dar gaminsiu. Si karta tik as sausainius neitin tinkamus naudojau, nes kitokiu nebuvo. Bet kita diena visas tortas suminkstejo ir buvo niam niamas :D
Geras toks desertas tuom, kad jo daug nesuvalgysi-sirdis apsala :)
Pabandykit, nes jei jau as toki padariau, tai ir jus galit ;)



No comments:

Post a Comment