Monday 19 April 2010

LAZANIJA

Si karta dariau lazanija. Kai tik parduotuvej po ranka papuola lakstiniai makaronai-perku ir darau lazanija. Nesakau, kad tai buna daznai, bet buna :)
Lazanija man toks patiekalas i kuri gali deti viska ka randi saldytuve.
Pagrindiniai ingredientai yra lakstiniai makaronai ir farsas. As pripazystu tik kiaulienos farsa.
Taigi, farsa apkepinau keptuveje, bet taip, kad apskrustu, bet nesudeginti reikia :)
Tada pyliau i dideli inda.
Tuo metu, kai kepe farsas supjausciau smulkiai svoguno didele galva, cesnako pora skilteliu, grybu geras 3 saujas, 1 paprika. Kai farsa suverciau i inda, tai apkepiau viska ka supjausciau.
Zinoma, kepant mesa- barsciau prieskoniais, kepant darzoves - barsciau prieskoniais.
Visas apkepintas darzoves suverciau i ta pati inda, kur buvo farsas. Tada dejau konservuotus nepjaustytus pomidorus (1 skardine), pomidoru padazo 4 sauktus ir majonezo tiek pat.
Viska ismaisiau gerai, dar apibarsciau pipiriukais ir pradejau delioti.
Kepimui naudojau molini gan gilu inda.
Apatinis sluoksnis turi buti to marmalo :) paskui deliojau lakstus. Man pagal skardos ploti telpa tik 3, tai ir deliojau po 3 lakstus. Tada vel mesos-darzoviu, apibarsciau tarkuotu suriu ir vel lakstus dejau. Galima delioti kiek norit, bet man skaniausia, kai ne daug sluoksniu. As dejau 3 sluoksnius lakstu. Virsutinis sluoksnis visada turi buti mesos. Ir visuose sluoksniuose barsciau suri. Taip pat ir virsutini sluoksni uzbaige mesa-darzoves ir suris.
Kepiau orkaiteje 190 laipsniu, 45 min.
Gavosi tikrai skaniai, va dabar valgau ir prisiminiau, kad va tokio patiekalo dar neaprasiau.

Karta bandziau isvirti lakstus puode, galvojau, kad minksciau bus. Deja, jie verdant sulipo ir nieko gero nesigavo. Kad lazanija butu minksta nereikia gaileti aliejaus kepinant farsa. Zinoma, neturi plaukti viskas aliejuje. Taip pat dedant pomidorus, pomidoru padaza bei majoneza, visa tai priduoda slapumo ir sudrekina lakstus. Iskepe jie tampa minkstuteliai :)

Gal kas nors daro ir sudetingiau lazanija, bet cia yra butent kaip as darau.
Skanaus :)

No comments:

Post a Comment