Friday 12 February 2010

Kiauliena troskinta orkaiteje su darzovemis

Foto ne mano. Mano troskinys tik spalvingesnis ir grazesnis gavosi. Gal as jau neberasinesiu, kad sugedo fotikas ir t.t.
Si karta gaminsiu kiauliena. Tai aplamai man skaniausia mesa, nes deka vyro darbo-vistos saldytuve visada yra, tik ne visada yra noras ja valgyti.
Naudosiu 2 gabalelius zalios mesos ir du gabalelius parukyto anglisko kumpio.
Supjaustyti reikia nedideliais gabaleliais. Uzpilam balzamiko actu ir prieskoniais itrinam. Reiktu palikti nakciai marinuotis, bet as neturiu laiko, tai marinuosis tiek, kiek paruosiu darvozes.
Viena is mano keistenybiu yra ta, kad as nekenciu maisto maisyti rankomis. Na pvz dabar mesa reikia itrinti actu, prieskoniais-nekenciu, mane tai erzina :)
Kita mano erzinanti keista dalyka dauguma zinot-niekada duse neslapinu veido, net tai irgi be galo ERZINA :D tikrai nezinau kodel taip yra, bet labai susinervuoju, jei netycia uzkrenta bent lasiukas vandens ant veido. Visi mes turim kazkokiu keistu dalyku. Normalu.

Bet si karta mesa maisiau rankomis, nes idejau ir meiles :) atitinkama muzika-mano drauge ;)

Pirmiausia i skarda desiu svogunu ziedus. Skarda pries tai patepkit riebalais. Taigi svogunus lupam, pjaustom ziedais ir dedam i skardos dugna.
Isverkiau visa savo liudesi, kurio dar turiu savyje. Angliski svogunai vercia verkti net lupant, o ne pjaustant. Apie pjaustyma is vis tyliu. Saltas vanduo nebepadeda.
Sunaudojau 3 svogunus.
Jaunos merginos kartais susikuria busimu vyru idealus, tai jei dabar tokia buciau, vienas is kriteriju butu- kad tas vyras visada luptu ir pjaustytu svogunus :D :D O kuri taip nenoretu???

Skarda isklojame svogunais. Kaip skarda istepu riebalais? Ogi uzpilu aliejaus ir pavartau skarda. Neissigalvokit sudetingu dalyku, kam sunkinti gyvenima???
Patikrinu ka dukra veikia vien akambaryje-viskas tvarkoje-statomas knygeliu bokstas. Ji tikrai bus kokia architekte, nes pastaruoju metu pilys, bokstai statomi is visko kas tik laikosi ant virsaus :)
Mesa delioju ant svogunu. Tada pjaustau darzoves didesniais kubeliais.
Darzoves: Oranzine paprika, zalia paprika, pievagrybiai, salieras, bulves, cukinija, sparagines pupeles, mazuciukai marinuoti kapareliai ir dideli kapariai (nezinau ar teisingai pavadinau). Zodziu, visko po truputi, po kelias riekeles, nes susidarys visumoj daug cia.
Viska ismetom tais kubeliais virs mesos. Dar nekepa, bet kvepia gerai :)
Apbarstau druka darzoves, pipirai, oreganas, bazilikas, meile ir...i orkaite. Kepam 200 C apie 20-30min, paskui istrauksiu ir aptepsiu majonezu bei pomidoru padazu (ne ketchupu, nes tokio dalyko mano saldytuve nera :) spintelej irgi nera :D).

1 comment:

  1. reiktu vyrui sms parasyti, kad paziuretu ka rytoj valgys, nes mes esam labai siuolaikiska pora-bendraujam virtualiai daug daugiau nei gyvai ;)

    ReplyDelete